E-Bike Gelderland

Algemeen privé lease

Onbezorgd fietsplezier in de meest uitgebreide vorm voor een particulier doet u met Fiets Privé Lease. De leasemaatschappij en u als berijder sluiten als het ware een “volledig ontzorg” contract af, om voor een bepaalde periode een fiets te gebruiken. U betaalt hiervoor, een van te voren overeengekomen, vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij. Hierdoor is Fiets Privé Lease te vergelijken met het huren van een fiets voor een langere periode.

 

Van wie is de fiets?

De leasemaatschappij neemt alle investeringen voor haar rekening en behoudt het eigendomsrecht. Daarbij komt dat de fiets gedurende de gebruiksperiode nooit uw eigendom is. De leasemaatschappij koopt de fiets, draagt zij zorg voor de uitbesteding van het onderhoud, regelt collectief de pechhulp en de verzekering. Een Fiets Privé Lease heeft altijd een vooraf overeengekomen looptijd en is gebaseerd op een vast jaarkilometrage. Aan het einde van de gebruiksperiode worden de fietsen bij de leasemaatschappij ingeleverd, hetgeen wil niet zeggen dat u dan alsnog de fiets over kunt nemen.

Het voordeel van Fiets Privé Lease is dat u als klant van tevoren een duidelijk overzicht heeft van de maandelijkse kosten. De kosten zijn dus prima te budgetteren.

 

Wat gebeurt er met de fiets als het contract is beëindigd?

Doordat de leasemaatschappij economisch en juridisch eigenaar van de fiets is, loopt u geen risico bij verkoop van de fiets aan het einde van het leasecontract. Het restwaarderisico, oftewel de winst of het verlies bij verkoop van de fiets aan het einde van de looptijd, is volledig voor rekening van de leasemaatschappij. Er bestaat uiteraard wél een mogelijkheid om aan het einde van de contractperiode de fiets over te nemen.