E-Bike Gelderland

Voordelen privé lease

Met een Fiets Privé Lease heeft u geen onverwachte kosten, kunt u eenvoudig budgetteren en heeft u altijd de beschikking over een milieuvriendelijk, modern en snel vervoermiddel. Hiernaast wordt u compleet ontzorgd. Het Fiets Privé Lease tarief kunt u eventueel voldoen vanuit een werkgevers vergoeding van maximaal 19 cent per kilometer.

Voordelen

  • U kunt een Fiets Privé Lease afsluiten om te gebruiken voor woon-werk verkeer.
  • Een vooraf vastgestelde gebruiksperiode en afrekening per maand.
  • Vast tarief, inclusief verzekering, onderhoud en pechhulp. Tenzij anders is overeengekomen.
  • Eenvoudige credit check.
  • Alleen betalen voor gebruik en geen onverwachte kosten.
  • De mogelijkheid om aan het einde van het contract de fiets over te nemen.

Er vindt geen toetsing plaats bij het BKR.

Wat is het verschil tussen Fiets Privé Lease en het Fiets Privé Plan?

  • Met het Fiets Privé Plan bent u gelijk eigenaar van de fiets. Bij Fiets Privé Lease daarentegen is dat de leasemaatschappij.
  • In het Fiets Privé Plan is uitsluitend de aanschaf van de fiets geregeld. Bij Fiets Privé lease betaald u alleen voor het gebruik van de fiets, inclusief, verzekering, onderhoud en pechhulp.
  • Bij een Fiets Privé Plan aanvraag vindt er een BKR toetsing plaats. Bij Fiets Privé Lease is dit niet het geval.

Fiets Privé Lease op kosten van de baas

Als medewerker krijgt u veelal een reiskostenvergoeding. Deze kan in Nederland maximaal oplopen tot 19 cent per kilometer en heeft geen fiscale gevolgen. Deze reiskostenvergoeding is vrij te besteden aan woon-werkverkeer, het maakt hierbij niet uit of dit met de auto, het openbaar vervoer, per fiets of lopend gebeurd. Deze reiskostenvergoeding is dan ook te besteden om gezond met de fiets naar het werk te gaan. Een simpel rekensommetje laat zien dat dit voor u zeker de moeite waard kan zijn om de woon-werk kilometers per fiets af te leggen.

Rekenvoorbeeld

Stel: een enkele reisafstand van uw woning naar uw vaste werkplek is 12 km en u werkt 5 dagen per week. De vaste onbelaste reiskostenvergoeding is dan voor het hele jaar maximaal 214 dagen x 24 kilometer x 19 ct./km = € 976,00. Per maand is dat € 81,32.

Op basis van deze vergoeding kunt u 48 maanden lang een elektrische fiets “volledig ontzorgd” leasen met een aanschafprijs van € 2.100,00