arrow_upward arrow_upward

Vergoeding voor een fiets

Indien je weet welke fiets voor jou het meest geschikt is kun je kijken of je eventueel in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de gemeente. 
Informeer bij je gemeente (WMO-loket) wat er mogelijk is wat betreft (gedeeltelijke) vergoeding. Lees meer informatie over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en (aanvragen van) vergoeding van hulpmiddelen in het artikel vergoeding aangepaste fietsen.’

Indien je graag een aangepaste fiets wilt aanschaffen maar je hebt niet direct de financiële middelen om de fiets te bekostigen en hebt ook geen recht op een vergoeding vanuit de gemeente, is dat natuurlijk balen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om jouw aangepaste fiets te bekostigen. Lees hierover in het artikel Tips om geld in te zamelen voor een aangepaste fiets meer.

Wist je dat het ook mogelijk is om bij sommige Van Raam dealers een aangepaste fiets te leasen? Lees meer in ‘Aangepaste Van Raam fiets leasen‘. 
 
Ga je een hulpmiddel aanvragen? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Een ergotherapeut of revalidatiearts kan meedenken over de juiste fiets en je verder op weg helpen. Meer informatie over wat een ergotherapeut kan doen lees je hier en  in het artikel ‘Fietsen op een aangepaste fiets met behulp van ergotherapie’.

E-Bike Gelderland

aa