arrow_upward arrow_upward

Service en onderhoud aan de E-Bike

Een elektrische fiets vraagt over het algemeen meer onderhoud dan een fiets zonder elektrische ondersteuning. Gelukkig staat E-Bike Gelderland ook na de aanschaf van de E-Bike voor u klaar om de gevraagde service te verlenen die uw E-Bike nodig heeft. Die service heeft uw E-Bike ook nodig, want als u uw E-Bike niet goed laat onderhouden, loop je de kans dat u geen gebruik meer kunt maken van je recht op garantie. Daarnaast zorgt goede onderhoud ervoor dat de E-Bike langer naar wens functioneert en dat u veilig de weg op kunt. Voor een onderhoudsbeurt kunt u terecht bij E-bike Gelderland. Onze vakkundige servicemonteurs zorgen er graag voor dat u lang en veilig van uw E-Bike kunt genieten.

Wat kunt u verwachten bij een E-bike onderhoudsbeurt?

Om uw E-bike in topconditie te houden is er geregeld onderhoud nodig. Dit voorkomt niet alleen slijtage maar wordt ook door de fabrikanten voorgeschreven voor het behoud van de garantie. Tijdens de onderhoudsbeurt checken we belangrijke controlepunten:

 1. Verlichting controle
 2. Remsystemen afstellen
 3. Versnellingsysteem afstellen
 4. Naven,assen en balhoofd afstellen
 5. Stuurinrichting controleren
 6. Ketting- en kabelspanning
 7. Naven, assen en balhoofd
 8. Spaakspanning
 9. Bouten en moeren controleren
 10. Elektrisch systeem controleren
 11. Software updaten (indien van toepassing)
 12. Accu controleren
 13. Contactpunten controleren en behandelen

Daarnaast worden er een aantal standaard werkzaamheden uitgevoerd worden, zoals het smeren van de ketting en andere draaiende onderdelen.

E-Bike Gelderland

aa