arrow_upward arrow_upward

Zakelijke lease nader bekeken

Iedereen is wel bekend met de leaseauto “van de zaak”, maar wist u dat dit ook met een fiets, e-bike of e-scooter kan? Deze nemen minder ruimte in, het is een oplossing voor het parkeer- en fileprobleem, het draagt bij aan een gezonde levensstijl én een beter milieu en, niet onbelangrijk voor u als ondernemer, het is goedkoper.

Zakelijk leasen

Met de zakelijke lease die u bij ons kunt afsluiten, wordt u volledig ontzorgd: naast de fiets neemt de leasemaatschappij ook de verzekering, pechhulp en de onderhoudskosten voor haar rekening. Met de zakelijke lease kunt u één of meerdere fietsen leasen voor een vooraf bepaalde tijd tegen een vast bedrag per maand.

Er zijn twee mogelijkheden bij zakelijk leasen:

  • De fiets wordt gebruikt als bedrijfsmiddel;
    Als u de fiets inzet als bedrijfsmiddel, moet u er rekening mee houden dat deze niet privé gebruikt mag worden.
  • U stelt de fiets beschikbaar aan de werknemer.
    Als u de fiets beschikbaar stelt aan uw medewerker, mag de fiets wel onbeperkt gebruikt worden. Er dan echter wel een bijtelling van kracht voor uw medewerker. Wij kunnen u een vaste lage bijtelling geven van slechts 7%!
De leasemaatschappij person_add

Voordelen

De leasemaatschappij zorgt voor de investering en is hiermee de juridische en economische eigenaar. Het voertuig staat bij u dus niet op de balans en heeft geen invloed op uw liquiditeitspositie. Daarbij heeft u naast het vaste maandbedrag geen kosten aan het voertuig, de kosten van de verzekering en de onderhoudsbeurten worden betaald door de leasemaatschappij. Voordat wij dus iets vervangen of repareren, overleggen wij eerst met de maatschappij, zodat u hier niets voor hoeft te doen en ook niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Aan het einde van de leaseperiode heeft u de keus om het voertuig over te nemen of u kunt deze weer inleveren bij de leasemaatschappij. Zij dragen dan zorg voor de verkoop, wat betekent dat u ook geen restwaarderisico loopt.

Voordelen person_add

Hoe werkt het?

Zodra u bij ons uw fiets of fietsen heeft uitgezocht, vullen wij met u de aanvraag in en wij dienen deze voor u in. Het is natuurlijk ook mogelijk dat uw medewerker de fiets zelf komt uitzoeken. In dat geval vullen wij de aanvraag in met uw medewerker en verrekenen direct de bijtelling.

Wanneer de leasemaatschappij de aanvraag binnen heeft, onderzoeken zij de risico’s en gevolgen. Hiervoor hebben zij enkele gegevens van uw bedrijf nodig:

  • KvK-nummer
  • Kopie van een geldig legitimatiebewijs van de tekeningsbevoegde persoon, zoals aangegeven bij de Kamer van Koophandel
  • IBAN (t.b.v. automatische incasso)

Als u meer dan tien fietsen in één keer besteld, worden ook recente jaarcijfers opgevraagd.

Nadat de leasemaatschappij deze gegevens heeft ontvangen en de risico’s heeft ingeschat, krijgt u te horen of uw aanvraag goedgekeurd wordt. Als dat zo is ontvangt u het contract en na het invullen en inzenden hiervan, wordt de bestelling afgerond. Wij laten het u dan weten als de fiets of fietsen rijklaar opgehaald kunnen worden.

Balie - E-Bike Gelderland
E-Bike Gelderland - Werkplaats
Batavus - E-Bike Gelderland
E-Bike Gelderland
E-Bike Gelderland
E-Bike Gelderland - Werkplaats
Econelo werkplaats - E-Bike Gelderland
E-Bike Gelderland - Balie
Wilt u graag een persoonlijk advies over uw E-Bike of fiets?
E-Bike Gelderland

aa