arrow_upward arrow_upward

Van Raam | Premium Dealer

Van Raam Fietsen. Stel je fiets samen.

E-Bike Gelderland is de regionale Premium Dealer voor Van Raam voertuigen! E-Bike Gelderland is het eerste sales- en servicecentrum van Van Raam in de Achterhoek, op slechts 15 kilometer afstand van het hoofdkantoor. Wij hechten veel waarde aan het mobiel blijven ongeacht leeftijd of beperkingen en zijn dus trots dat wij ons premium dealer voor Van Raam kunnen noemen.

Over Van Raam

Het is belangrijk dat uw aangepaste fiets volledig voldoet aan al uw wensen en eisen. Wij nemen met u hier graag de tijd voor en hebben gratis, ruime parkeergelegenheid en heerlijke koffie, zodat u ook rustig kan zitten. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in passingen. Zij helpen u graag om de beste fiets voor u te vinden en in onze ruime showroom kunt u makkelijk de verschillende fietsen proberen. Vanzelfsprekend regelen wij voor u de verzekering en bieden daarnaast nog aanvullende garantiepakketten aan.

                                      Unieke service

Van Raam Lage Instapfiets BalanceMocht u echter een speciale passing nodig hebben, moet dit gedaan worden op het hoofdkantoor van Van Raam in Varsseveld. Omdat wij zo dicht in de buurt gevestigd zijn, bieden wij een unieke service: onze specialist gaat met u mee. Wij maken samen met u een afspraak bij Van Raam, wij halen u op en brengen u weer thuis. (Dit alles natuurlijk corona-proof.)

Zo dicht bij de fabriek zitten heeft ook nog een ander voordeel: als er iets aan uw fiets moet worden vervangen, hebben wij de onderdelen dezelfde dag nog binnen! Hierdoor heeft u meestal de fiets dezelfde dag nog terug.

Aangepaste fietsen

Wij zijn al enige tijd gespecialiseerd in e-voertuigen voor ouderen en mindervaliden, zoals elektrische scootmobiels en elektrische drie- en vierwielers en nu dus ook de aangepaste fietsen van Van Raam. Daardoor hebben wij veel ervaring met de financiering van deze voertuigen en wij zien dat als een vanzelfsprekend onderdeel van onze service.

Als de fiets of het voertuig in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de WMO, adviseren en begeleiden wij u met deze aanvraag. Als u niet in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de WMO, bieden wij ook andere financieringsmogelijkheden, zoals lease.

Regionale sales- en servicepartner

E-Bike GelderlandE-Bike Gelderland bedient niet alleen particulieren. Wij werken daarbij ook samen met zorginstellingen, ergotherapeuten, ziekenhuizen, thuiszorg, WMO-consulenten. Wij zijn dus ook ook een uitstekende zakelijke partner zijn op het gebied van advies, sales, service en onderhoud.

Kortom, E-Bike Gelderland is op elk vlak uw ideale regionale sales- en Servicepartner van Van Raam.

Bezoek onze showroom

Bent u benieuwd naar de specials van Van Raam? Bezoekt u dan onze showroom om de mogelijkheden te bekijken. Als premium dealer kunnen wij u alles vertellen over het merk en de fietsen.

Over Van Raam

Als fabrikant van aangepaste fietsen streeft Van Raam om zoveel mogelijk mensen duurzame en eigentijdse mobiliteit aan te bieden. Dit doen zij voor mensen met een beperking, maar ook voor mensen die niet (meer) op een traditionele tweewieler durven of kunnen fietsen. Van Raam gelooft dat mensen met een beperking die langer mobiel en zelfstandig kunnen zijn, gelukkiger zijn.

Wij zijn het eens met dit streven en willen graag bijdragen aan de integratie van mensen met een beperking. Om die reden zijn wij op 1 september 2020 premium dealer geworden van Van Raam!

Premium dealers hebben een meer modellen standaard in onze showroom staan, zodat u direct een proefrit kan maken om te zien welke fiets u het best past en welke aanpassingen of extra’s u nog wilt hebben. U kunt bij ons in elk geval lage instapfietsen, duofietsen, rolstoelfietsen, driewielfietsen testen.

Daarbij hebben wij een uitgebreide kennis van de diverse producten en opties en is er een specialist aanwezig. Ook onze werkplaats is uitgebreid opgeleid en getraind om service uit te voeren op uw fiets.

De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, loophulpen en lage instapfietsen ofwel comfortfietsen. Op de meeste van deze aangepaste fietsen is unieke Van Raam trapondersteuning mogelijk.

Driewielfietsen – Easy Rider

Personen die niet meer op een gewone tweewieler kunnen fietsen zoeken naar een goed en veilig alternatief. De driewielfiets ofwel de driewieler van Van Raam is met name voor mensen die extra ondersteuning en stabiliteit willen hebben tijdens het fietsen. Deze driewielfietsen bieden wij aan als volwassenfietsen en als kinderfietsen. Met de vele opties die er zijn en met eventueel maatwerk wordt uw driewielfiets geproduceerd naar al uw wensen en voorkeuren. De driewielfietsen zijn ook als elektrische fiets leverbaar.

Van Raam heeft verschillende typen driewielfietsen:

  • Traditionele driewieler, twee wielen achter één wiel voor, hoge zitpositie
  • Lage instapdriewieler
  • Comfortabele driewielfiets met zitting, lage instap en lagere zitpositie
  • Driewieler met twee wielen voor en één wiel achter

Scootmobielfiets – Easy Go

De Easy Go scootmobielfiets is een uniek product, het is een fiets, een elektrische fiets en een scootmobiel. De Easy Go is een zeer wendbare compacte elektrische driewieler die je op verschillende manieren kunt gebruiken.

Of je fietst geheel zelfstandig of je trapt mee de met elektrische trapondersteuning of je rijdt met een gashendel, die je met de duim kan bedienen, volledig op de motor. Dit kan met verschillende mate van ondersteuning en verschillende snelheden.

Je kunt eenvoudig wisselen tussen de verschillende manieren van fietsen en de verschillende snelheden. De Easy Go heeft een comfortabele zitting die je ook ondersteuning in de rug geeft. Zodra je de voetenplaat omhoog klapt wordt de aandrijving via de trappers geactiveerd en kun je fietsen. Je kunt er net als een “scootmobiel” ook makkelijk boodschappen mee doen. De Easy Go gaat elektrisch voor- en achteruit.  De scootmobielfiets heeft een lage toegankelijke instap, een plezierige rechte zitpositie, is compact, wendbaar en stabiel.

Er is geen rijbewijs of ander rijvaardigheidcertificaat nodig om de Easy Go te mogen berijden. Er moet wel een verzekering voor afgesloten worden.

Rolstoelfiets – OPair en Veloplus

Voor personen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen en rolstoelafhankelijk is er een goed en veilig alternatief om toch te kunnen fietsen. De rolstoelfiets ofwel stoelfiets of rolstoeltransportfiets wordt gebruikt om met iemand te fietsen die in een rolstoel zit.  Bij Van Raam zijn twee types rolstoelfietsen, de OPair rolstoelfiets en de VeloPlus rolstoeltransportfiets.

Met de optionele trapondersteuning is het voor vrijwel iedereen en onder bijna alle omstandigheden mogelijk om makkelijk lange afstanden af te leggen op de rolstoelfiets.

Voordelen rolstoelfietsen

  • Ze kunnen tot dicht bij de eindbestemming gebruikt worden.
  • Er is sociaal contact tussen de beide personen.
  • U bent niet afhankelijk van derden voor vervoer.
  • Rolstoelfietsen zijn milieuvriendelijk.

Tandems – Twinny

De tandems van Van Raam worden gebruikt om samen te kunnen genieten van het fietsen. Door de lage instap of het ontbreken van een instap en de verschillende opties worden de tandems veel gebruikt met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen.

Er zijn tandems met twee wielen waarbij twee mensen achter elkaar zitten, dit kan voor zowel twee volwassenen en voor kind en begeleider. Er zijn ook tandems waarbij twee mensen naast elkaar zitten, dit worden ook wel duofietsen genoemd.

Duofietsen – Fun2Go

De Fun2Go duofiets van Van Raam is een speciale tandem met drie wielen. Omdat je naast elkaar zit en niet achter elkaar wordt deze fiets ook wel side-by-side tandem genoemd. Veelal wordt de Fun2Go duofiets uitgerust met een elektro-motor zodat je ook kunt fietsen met trapondersteuning zodat het fietsen nog eenvoudiger gaat.

Op de duo-fiets is er 1 persoon die de fiets bestuurd en remt. De passagier die naast de bestuurder zit kan wel mee trappen maar niet sturen of remmen.

Lage instapfietsen –  Balance

De Balance lage instapfiets van Van Raam is een comfortfiets met een lage instap en een uniek ontwikkeld frame. Bij de Balance fiets kunt u altijd met beiden voeten op de grond zonder van het zadel af te gaan en toch met een optimaal gestrekt been fietsen. Het grote voordeel van de Balance is de unieke ergonomische zithouding. Polsen, schouders en nek worden tijdens het fietsen nauwelijks belast.

Door de meer voorwaartse trapbeweging kunt u de kracht van uw benen beter benutten dan bij een klassieke fiets. Doordat het zwaartepunt wat lager ligt is het fietsen extra makkelijk en comfortabel.  Deze fiets is dus veel meer dan een lage instapfiets, hij is veel veiliger doordat u op het zadel kunt blijven zitten bij een stop.

Loopfiets – City

Van Raam Loophulp CityDe City loophulp is geschikt voor mensen die moeite hebben met lopen of problemen krijgen bij lang staan. Een rolstoel is nog niet nodig en een rollator heeft niet uw voorkeur. Uw lichaamsgewicht wordt door het zadel van de loophulp gedragen, dit ontlast uw beengewrichten.

Het lopen kost veel minder moeite, waardoor u langere afstanden kunt afleggen. Daarnaast is de loophulp opvouwbaar en licht in gewicht, zodat u hem eenvoudig mee kunt nemen in de auto, bus, trein of vliegtuig. De loophulp City is zeer wendbaar door het compacte formaat en de twee kleine stevige wielen. De Van Raam loopfiets heeft een zeer lage instap; zonder dat u uw been hoog op hoeft te tillen kunt u gaan zitten.

Opties

De fietsen van Van Raam hebben per model een standaard kleur en een paar vaste optionele andere kleuren, maar daarnaast kan de fiets in bijna elke gewenste kleur gepoedercoat worden. Omdat elke fiets uniek geproduceerd wordt, zijn speciale frameaanpassingen geen probleem. Ook aanpassingen aan de pedalen zijn mogelijk, niet alleen voetenbakjes of onderbeenfixatie, maar ook aanpassingen aan de crank zodat u zelfs met beperkingen in de benen of met het bewegen van de benen, probleemloos kunt fietsen.

Daarbij is elke Van Raam fiets leverbaar met veel opties, voor elke type fiets zijn er specifieke opties. Er zijn opties zoals richtingaanwijzers, spiegels, gordels, mandjes, rollator- en stokhouders, onderbeen- en voetfixatie, arm- en rugsteunen, balanspedalen, speciale sturen, opstapplaten, hydraulische remmen, één handbediening, een schakelpook, diverse versnellingssystemen, kilometerteller en speciale crank- of frameaanpassingen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

E-Bike Gelderland

Elevate what you can expect from your business and create your site with Ideahub today.

aa

Contact us
Lorem ipsum dolor sit ideahub@elated.com +399/ 625 36 3695
Potsdamer Platz 9797