arrow_upward arrow_upward

Onbezorgd fietsplezier met private lease!

Voor een vast bedrag per maand kunt u zorgeloos een fietstocht maken in het weekend en door de weeks zoeft u langs de files, zonder dat u zich hoeft druk te maken over onderhoudskosten, verzekering of pechhulp.

Private lease

Met een fietslease kunt u genieten van onbezorgd fietsplezier in de meest uitgebreide vorm. Met de lease sluit u een contract af waarmee u volledig ontzorgd wordt voor een vast bedrag per maand. De leasemaatschappij neemt niet alleen de kosten van de fiets voor haar rekening, maar zorgt daarbij ook de onderhoudskosten, de verzekering en pechhulp voor onderweg. U kunt het zien als het huren van een fiets voor een langere tijd.
Alles wat u dus nog maar hoeft te doen is de fiets tijdig opladen en deze voor onderhoud naar ons brengen!

De leasemaatschappij person_add

Hoe werkt het

Zoals aangegeven, neemt de leasemaatschappij alle kosten op zich, en is hierdoor de eigenaar van de fiets. U kunt natuurlijk wel uw eigen fiets uitzoeken! Zodra u bij ons uw fiets heeft uitgezocht, vullen wij met u de aanvraag in en wij dienen deze voor u in.

De leasemaatschappij kijkt naar de risico’s en gevolgen door onder andere een creditcheck. Daarbij zijn er bepaalde voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een leasecontract:

 • U bent woonachtig in Nederland;
 • U heeft een Nederlandse privé bankrekening en -pas;
 • U bent in bezit van een geldig legitimatiebewijs;
 • U heeft een inkomen, dit kan zijn:
  • loondienst;
  • ondernemer (langer dan 2 jaar actief);
  • ZZP’er;
  • AOW met pensioen.

Wanneer u voldoet aan bovenstaande voorwaarden en de leasemaatschappij heeft de risico’s ingeschat, krijgt u te horen of uw aanvraag goedgekeurd wordt. Als dat zo is ontvangt u het contract thuis en na het invullen en inzenden hiervan, wordt de bestelling afgerond. Wij bellen u dan als u de fiets rijklaar kunt ophalen.

Na afloop van het leasecontract kunt u ervoor kiezen om de fiets over te nemen van de leasemaatschappij. U kunt er ook voor kiezen de fiets inleveren bij de leasemaatschappij, de leasemaatschappij draagt dan zorg voor de verkoop van de fiets. Op deze manier loopt u geen risico als de fiets tegen verlies wordt verkocht.

Kenmerken person_add

Privé lease als medewerker

Als medewerker krijgt u veelal een reiskostenvergoeding. In Nederland is dit maximaal 19 cent per kilometer en heeft geen fiscale gevolgen. Deze reiskostenvergoeding is vrij te besteden aan woon-werkverkeer, het maakt hierbij niet uit of dit met de auto, het openbaar vervoer, per fiets of lopend gebeurd. Deze vaste, onbelaste reiskostenvergoeding kunt u dus gebruiken om de maandelijkse lasten van uw leasefiets te betalen.

Met een simpele rekensom kunt u zien of het voor u de moeite waard is om de afstand tussen huis en werk met de fiets af te leggen.

 

Rekenvoorbeeld

Stel: een enkele reisafstand van uw woning naar uw vaste werkplek is 12 km en u werkt 5 dagen per week. De vaste onbelaste reiskostenvergoeding is dan voor het hele jaar maximaal 214 dagen x 24 kilometer (heen én terug) x 19 ct. = € 976,00. Per maand is dat € 81,32.
Op basis van deze vergoeding kunt u 48 maanden lang een elektrische fiets “volledig ontzorgd” leasen met een aanschafprijs van € 2100,-

Kenmerken person_add
Balie - E-Bike Gelderland
E-Bike Gelderland - Werkplaats
E-Bike Gelderland
E-Bike Gelderland
E-Bike Gelderland
E-Bike Gelderland - Werkplaats
Econelo - E-Bike Gelderland
E-Bike Gelderland - Balie
Wilt u graag een persoonlijk advies over uw E-Bike of fiets?
E-Bike Gelderland

aa